Користувачеві

Увага! Нові КНИГИ!!!

20171130_121124

Бібліотека щиро запрошує та дарує цікаве дозвілля! Для вас любі читачі невеличке поповнення новими книгами. Заходьте, читайте, нехай довгі осінні вечори будуть для вас цікавими!!!

 

Книжкова виставка “Вільні творять майбутнє”

Книжки говорять до вас! Вони пригадують всім нам – українцям, що День Гідності та Свободи —  відзначається щороку 21 листопада, на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції(2004 року) та Революції Гідності(2013 року).

20171102_151952

Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках, поки не було скасоване указом Президента Віктора Януковича. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…»

 

 

Березівська бібліотека-філіал запрошує всіх бажаючих юних читачів на перегляд фільму!!!

1346099499_poster5_4434

“Міо, мій Міо!” (приурочено 110 річниці з дня народження автора письменниці Астрід Ліндгрен) та “Мандри Лемюеля Гуллівера” (до 350 річниці з дня народження Джонатана Свіфта). Прегляд відбудеться 19 та 26 листопада в приміщенні бібліотеки о 14.00 год. Завбібліотекою Курпель Н.В.

 

Виставка реквієм “Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі”

Любі читачі! В день скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні бібліотека пропонує наступні книги:20180720_125900

Відкривайте для себе сторінки історії в цікавих творах, де війна переплітається непередбаченим сюжетом смерті та кохання…

Vadim_Peunov__Vijna_ochima_soldata

Якщо це й детектив, то дійсно досить сумний. Чи можна ексгумувати вбитий талант? Хто винен у його загибелі? Автор скрупульозно досліджує, як і за яких обставин це сталося, як трапилося, хто причетний до злочину, у якого, на жаль, глибокі корені. Роман у гостросюжетній, полемічній формі підіймає ряд гострих соціальних та морально-етичних проблем, які хвилюють наше суспільство в епоху гласності, коли плескає потік різноманітної інформації.

19730428

Як би читачеві не здавалося, що такого «в дійсності бути не може — просто тому, що не може бути: це все вигадка хворої фантазії шизофреника», а воно було. Було!!! Реальні люди, реальні долі, реальні обставини. Холокост і його продовження. Трагедія народів. Оскаженілі небеса. Знавіснілі люди. Невір’я, що спустошує душу. Ця книга про живучість людського роду, про радість буття, про велику, палку та жертовну любов, про безцінність людського життя. А точніше, про п’ять поколінь двох конкретних родин із карпатського села Сняткове, що під Мукачевим. У цих родинах під час холокосту загинуло 38 тільки найближчих родичів. Звідки стільки і так багато? Корінь, від якого все пішло, Шимшон Ровт — богатир, який дожив до ста років (помер у 1930 році), пережив трьох дружин. Вони народили йому дев’ятнадцятеро дітей. А скільки онуків! Молодший син Герман Ровт породив шістьох дітей. От від нього і пішла гілка генеалогічного древа, про яку оповідається в романі-факті «Шукай добро у серці своєму». Трагедія XX сторіччя розкидала Ровтів і Вайсів, що вижили у цьому пеклі, білим світом: Росія, Україна, Угорщина, Німеччина, Австрія, Чехословаччина, Ізраїль, Америка… Життя було до них дуже жорстоке. А вони вижили! Кохали, народжували дітей. їх зраджували друзі і родичі, власні уряди. Взагалі ця книга — про нас усіх, про те, як ми живемо і будемо жити, незважаючи на те пекло, що створюємо собі самі.

150928215409216032_f0_0

Перед читачем сорок п’ята книжка автора—видатного майстра гостро-сюжетних творів. Долі його героїв часто трагічні через об’єктивні причини, бо вони живуть і діють у надто складних обставинах. У центрі роману — постать справжнього народного богатиря — Тимофія Ковбасюка — людини світлої і надійної, закоханої у життя, якрм би тяжким воно не здавалося. Розрахована на широке коло читачів.
011  10032  002

«Визначальна риса творчості Юрія Мушкетика – досліджувати життя в усій його соціально-конфліктній складності й невичерпності вираження через характери героїв та обставини буття, в душевному, морально-психологічному пережитті цих обставин» . До першого тому ввійшли історичні повісті «Смерть Сократа», «Суд над Сенекою», «Жовтий цвіт кульбаби» та роман «Гайдамаки».         До другого тому ввійшли романи «Жорстоке милосердя», «Віхола», присвячені подіям Великої Вітчизняної війни. Третій том містить романи «Позиція» і «Біла тінь». Четвертий том охоплює повісті «Біль», «Обвал» – про совість людську, повість-притча «Старий у задумі», повість «Сльоза Офелії» – з життя сучасних художників. І останній, п’ятий том, містить роман «Вернися в дім свій». У ньому автор досліджує вічні проблеми добра і справедливості, обов’язку перед собою і перед суспільством.

Особисто читала “Жорстоке милосердя” Юрія Мушкетика, де кохання двох людей, з одного боку рятує його від смерті, дає сили тікати, повернутися живим до коханої. Та з іншого, штовхає її в шлюб з іншим, щоб вижити в ті непрості роки… Яке воно, кохання в роки війни??? Яке воно… життя, коли довкола смерть??

 

Сердечні вітання із Днем конституції України!!!

Любі читачі!!!

На центральній площі міста, де цвіте акація,
Конституцію держави голосила нація,
Запорізький гетьман Орлик для свого народу,
Постарався, щоб жили по свому закону.
Не одні ще покоління старались, боролись,
Та про вільну Україну мріяли й молились.

11209481_1577918952472111_6395975404296803045_n

Коротенько для читачів історія свята 28 червня в Україні: У 1996 році Верховна Рада України ухвалила Конституцію України – Основний Закон країни.  27 червня почався розгляд документа Верховною Радою, який стали називати “Конституційна ніч”. Процес контролював Леонід Кучма. Після роботи над проектом, яка тривала всю ніч з 27 на 28 червня, депутати проголосували за Конституцію України о 9:20. Тоді, під час голосування висловилися “за” 315 парламентаріїв. Після ухвалення вперше в залі парламенту пролунав гімн, вже затверджений Конституцією, також до зали внесли синьо-жовтий український прапор.

Ухвалення Конституції – важлива подія, яка послужила кроком до забезпечення прав людини і громадянина. Крім того, ухвалення Конституції підвищило авторитет України на світовій арені.

Друзі про свято Дня конституції України та всі питання , що є у вас, щодо цього свята запрошую дізнатися, завітавши у бібліотеку. Книги чекають вас!!!

 

 

Любі читачі та користувачі нашого блогу, бібліотека щиро вітає ВАС зі святом українського прапора і пропонує вашій увазі:

хвилину національної свідомості “Любов до країни втілена у кольорі”

 

9898989898998888

Без названия

 

 

 

“ПОКУТСЬКІ ДЖЕРЕЛА”

запрошення для всіх.

 

Новий рік розпочинаємо з нових книг!!!

Хочу розпочати новий рік з вдячності. Адже не вперше сільська бібліотека отримує книжкові новинки завдяки сільському бюджету. Бібліотека щиро дякує всім хто долучився до виділення, оформлення та доставки книг у бібліотеку.

Хочу трішки розказати про отримані книги. Серед них казки, оповідання, розповіді, романи, енциклопедії, науково-повчальні книги.

20190125_134407

Деякі книги входять до шкільної програми з української та світової літератури. Зимову тематику змінює літня, рослинність  плавно переходить у розповіді про тварин, пригоди у наукові космічні дослідження.

20190125_135036

Трішки книг для хлопців: про козаків, про пригоди та козацькі скарби, а також про козацьку шаблю та цікаву легенду про неї.

20190125_134840

Наступна фотографія продемонструє книжки для дітей 5-9 класів, підлітків, їхні стосунки, проблеми , пригоди. Серед запропонованих Володимир Короленко з твором “Сліпий музикант”, який діти вивчають у школі.

20190125_135916

Для тих , хто полюбляє класику, бібліотека пропонує знамениту Шарлоту Бронте з її творами “Джейн Ейр” та “Вчитель”, а також оспівані “Ті що співають у терні”  англійського письменника Колліна Мак-Каллоу.

20190125_141743

Друзі-читачі, наступні фото запропонують вам великий вибір художньої літератури сучасних зарубіжних та українських письменників, серед яких вже добре хнайомі вам: Володимир лис, Макс Кідрук, Надія Гуменюк, Ніна Фіалко, Світлана Талан та багато інших.

20190125_141947

Знаменита “Тричі продана” Павла Наніїва, улюблена для молоді “Алхімік” Паула Коельйо, продовження всіма любленої Аньєс Мартен Люган “Закохані в книжки не сплять на самоті” та інші, що не залишать вас байдужими.

20190125_142253

Люко Дашвар, Василь Шкляр, Джоджо Мойес, Ірен Роздобудько все це та багато іншого на бібліотечному блозі та в дрібницях, про кожну книгу зокрема, у “Маркеті читацьких історій” від фейсбуку, приєднюйтесь та читайте, вибирайте до душі на ваш смак.

20190125_142754

І небагато проте цікаво про рідний Івано-Франківськ. А для тих, хто відпочиває з детективом Агата Крісті здивує та заінтригує.20190125_143046